Welkom op de website van de inter-westvlaamse.be

Websites liefhebbers:
Norman Filip & Nicolaas, Knokke

West-Vlaamse Jeugdclub

Verschoot Joël, Ingelmunster

Coone Robbe, Ledegem


Kampioenenhulde IWVL. (13/11/2018)

Inter-Westvlaamse Vereniging huldigt de kampioenen tijdens een schitterende feestzitting

Op 11/11 ging In het Domein Maelstede te Kuurne de hulde door aan de overwinnaars in de kampioenschappen en van de vluchten ingericht door de Inter-Westvlaamse Vereniging ( IWV) 2018 . 218 personen tekenden present voor een naar traditie superfijn banket . Na een uitgebreid aperitief was het aanschuiven voor de uiteindelijke feestzitting . Voorzitter Filip Norman nam de honneurs waar om iedereen te verwelkomen . In zijn openingsrede verklaarde hij erg teleurgesteld  te zijn in de nationale vluchtkalender 2019 waarbij gevestigde waarden (lees vluchten die als klassiekers worden beschouwd ) zijn afgevoerd, hiertoe zinspeelde hij o.a. op de vlucht uit Brive waarbij hij vergelijkend vervolledigde met een klassieker in de wielersport als Luik-Bastenaken-Luik wordt vervangen door bijvoorbeeld Verviers-Spa-Verviers, ook daarvoor  zou de publieke interesse snel dalen . Hij prees ook de aanwezige provinciale voorzitter D. Vandenberghe voor zijn inspanningen dat hij geleverd had om de ongunstige vooropgestelde vluchtkalender t.o.v. de West-Vlaamse liefhebbers te verwerpen, maar na stemming was het de democratie die er anders over besliste en krijgt de meest westelijke provincie van het land een voor hen al bij al nefaste nationale vluchtkalender voorgeschoteld.  Hopelijk komt hier toch nog wat verandering in , dit is althans de hoop van de West-Vlaamse liefhebbers . Verder in zijn toespraak kwam Voorzitter Norman ook even terug op 11/11 met de gedachte : “Nooit meer oorlog” waarbij hij iedereen uitnodigde om samen te genieten van het culinair hoogstaand banket en als vrienden samen te werken aan de bevordering van de duivensport in de provincie . Het was een korte maar zeer terechte  toespraak van de I.W.V. - Voorzitter die op algemeen applaus werd beantwoord .

** Joël Verschoot uit Ingelmunster speelde zich tot 1e algemeen kampioen v/d I.W.V. .

Met 2 punten voorsprong ( 47 p ) wint de grote kampioen uit Ingelmunster het pleit voor twee andere superieure toppers uit de West-Vlaamse duivensport, namelijk Marc & Geert Pollin uit Snellegem ( 45 p) en Kurt & Raf Platteeuw uit Rumbeke ( 41 p) . Ook drie liefhebbers die in de nationale kampioenschappen in de picture kwamen . In dit algemeen kampioenschap waren er 60 liefhebbers die een geldprijs wonnen.

Marc & Geert Pollin uit Snellegem : 1e kampioen bij de oude duiven.

Dit kampioenschap verliep bij manier van spreken op het scherp van de snee. De 1e scoorde 17 punten, de  2e behaalde 16 punten, bij de 3e t.e.m. de 5e stond 15 punten op de teller. Na die bikkelharde strijd waren het dus M & G Pollin die de bovenhand haalden vóór Dewaele-Deseyn uit Ingooigem als tweede, terwijl J. Verschoot op de derde stek eindigde . Hier waren er 25 prijswinnaars

Joël Verschoot ook 1e kampioen bij de jaarlingen.

Joël haalt het in deze kategorie met 2 punten voorsprong op M & G Pollin , terwijl er dan opnieuw 3 liefhebbers volgen met 9 punten. De derde plaats was voor Luc Sarrazin uit Wervik . Ook hier weer in totaal 25 winnaars van een geldprijs .

Joy Crul uit Pittem wint het kampioenschap bij de jonge duiven

In deze kategorie ging het er andermaal keihard aan toe . De winnaar heeft 26 punten, de volgende twee 25 punten en dan nog eens twee liefhebbers met 24 punten. Joy Crol wist zich na een felle strijd tot 1e kampioen te spelen, dit vóór P. Staelens uit Sijsele en A & R De Saer uit Ruiselede . En ook hier weer 25 liefhebbers die konden genieten van en geldprijs.

Johan De Meulemeester uit Zulte won het kampioenschap van de niet West-Vlaamse liefhebbers.

Heel wat liefhebbers uit de grenszone West- en Oost-Vlaanderen opteren om op de mooie vluchten in te korven in West-Vlaamse grenslokalen. Hiermee rekening houdend werd een kampioenschap voor niet West-Vlamingen ingericht, daarbij toonde Johan De Meulemeester zich de beste, vóór J. Vandeputte uit Zulte en J. Van Haverbeke uit Maldegem .

Benevens deze diverse kampioenschappen waren er ook “Eenheidsprijzen met 1e afgegevene duif” op vooraf uitgeschreven vluchten. Het ging hem om Chateauroux oude van 19 mei met als eerste liefhebber Verhaeghe-Boussekeyt uit Ingooigem, om Chateauroux oude van 16 juni voor niet West-Vlaamse liefhebbers en hier kwam W. Ledeganck uit Aalter als eerste in aanmerking . Verder nog op 16 juni Chateauroux jaarlingen voor alle deelnemers en hierbij wist J. Hellebuyck uit Aalter zich als eerste te plaatsen . Hierna volgde nog een pleiade van heel wat aanwezige ereprijswinnaars die zich tot provinciaal winnaar speelden op wedstrijden van de Inter-Westvlaamse Vereniging . Er waren ook bloemen voor de aanwezige nationale winnaars . Zonder die vele bloemen en trofees werd er voor € 8945 aan geldprijzen uitgedeeld . De uitreiking der prijzen verliep bijzonder vlot zodat er voor de aanwezigen voldoende tijd overbleef om gezellig te genieten van deze fraaie namiddag.

 Een superfijn banket, heel veel geldprijzen en een vlotte uitreiking , wat kan men nog meer wensen ! Proficiat aan Voorzitter F. Norman en zijn team voor deze uitzonderlijk mooie feestzitting .

J. Mestdagh

UItnodiging Feest Inter-Westvlaamse (29/10/2018)

                       

      INTER-WESTVLAAMSE VERENIGING      

 

82 jaar WEST-VLAAMSE VERENIGING                        17 jaar INTER-WESTVLAAMSE

 

ZONDAG 11 NOVEMBER 2018

 

GROTE KAMPIOENENHULDE.

 

Het bestuur van de Inter-Westvlaamse Vereniging,

heeft het genoegen U uit te nodigen tot de grootse hulde die zij op zondag 11 november te Kuurne in  Domein Maelstede, Brugsesteenweg 455 – 8520 Kuurne, zullen brengen aan de glansrijke overwinnaars van de kampioenschappen en van de grote vluchten 2018, ingericht door de Inter-Westvlaamse Vereniging.

 

Graag willen wij ook elke liefhebber die in 2018 regelmatig heeft deelgenomen aan onze wedvluchten en die zich voor het banket inschrijft, de gelegenheid geven om GRATIS zijn vrouw mee te nemen. Dus de liefhebber betaalt € 80 (alle dranken inbegrepen) en neemt GRATIS zijn dame mee.

 

West-Vlaanderen viert zijn kampioenen met een gezellig familiediner, aansluitend volgt een avond vol dans en muziek.

 

PROGRAMMA: Menu “INTER-WESTVLAAMSE”  ALL INCLUSIVE  aan € 80

 

Van 12 tot 13 uur :             Aperitief in “Domein Maelstede”

Om 13.15 uur:                   

                Feestdis:                Kervel roomsoep met spekjes

                                               ***

                                               Lenghaasje met jonge prei, bloemkool & prei olie                              

***

                                               Parelhoen “Fine Champagne” met warme seizoengroentjes

                                               Mini kroketjes

                                               ***

                                               Bordje met kaasvariaties

                                               ***

                                               Pannekoek “Suzette” met vanilleijs

                                               ***

                                               Geurige mokka of thee naar hartenlust                                                       

 

                Domaine Du Bousquet-Cuvée L’Abondance –

                Pays d’Oc – Sauvignon Blanc & Chardonnay – 2016

 

Domaine Du Bousquet – Cuvée L’Arbondance

                Pays d’Oc – Cabernet Sauvignon & Syrach – 2015

 

                Bronwater, bruisend water, bieren en frisdranken.

 

Gelieve DRINGEND het bedrag van uw inschrijving te storten op rekeningnummer

BE89 4696  1714  7185 van de Inter-Westvlaamse Vereniging te Beveren-Leie. Uw tijdige storting zou de inrichters heel wat onaangenaam werk besparen. Graag  nominatieve vermelding van ieder ingeschreven persoon.

Uiterste datum van inschrijving: woensdag 31 oktober.

Opgelet:de liefhebbers die niet aanwezig zijn op het banket, kunnen geen aanspraak maken op gratis prijzengeld.

 

Vrienden duivenliefhebbers, bespreek tijdig uw plaatsen.

Indien u een aantal plaatsen wenst voor te behouden, dan kan u hiervoor terecht bij de heer Erik Claerhout, 056/75.55.59 of email: eric.claerhout@skynet.be

Bekijk onze website: www.inter-westvlaamse.be

Onze kampioenschappen zijn te raadplegen onder de rubriek KAMPIOENSCHAPPEN.