Skip Navigation LinksHome > Nieuws en artikelen
Wed. Vanwymelbeke, Zwevegem (30/09/2013)

 

Weduwe Vanwymelbeke Zwevegem

1e provinciaal Brionne West-Vlaanderen

6773 jongen 1193.16 m.

Tonny Vanwymelbeke is met zijn vriendin Ginette woonachtig in de Avelgemstraat te Zwevegem, zijn duivenistalatie is gelegen juist onder de hoogspanningskabels en het is niet zonder risico daar het duivenspel te beoefenen, 75% vliegt tegen de kabels en Tonny heeft dan maar besloten in zijn ouderlijke woonst in de Kortrijkstraat zijn hobby als duivenmelker uit te oefenen. Vader en moeder zijn overleden, zo speelt Tonny onder de naam Weduwe Vanwymelbeke. Tonny die een van zijn betere duivejaren bezig is (vroeger zeer goed voetballer bij Zwevegem Sport) speelt de pannen van het dak in het Scheldeverbond. Reeds 3 overwinningen, het konden er meer geweest zijn want de eerste 5 vluchten worden ingecalculeerd als leervlucht om dan te selecteren om de betere in competitie te laten vliegen.

De jongen worden verduisterd en worden gans het jaar met de schuifdeur gespeeld. Deze Brionne was de laatste vlucht 2013, en wat een slot: lokaal 151 duiven: 1-2-3-4-5-7-9-10-16-19-41-48-49: 13/14

1e provinciaal van 6773 duiven.

Rassen:

Oud ras vader Leon, gebroeders Demeire Zwevegem, Valeer Naessens Waregem, ras Jef Verheye, Boudewijn & Albert Vanassche Zwevegem, ras André Vercruysse Waregem, ras Ameye en Vandenabeele via Eddy Van Geluwe, Vermeulen-Dujardin, oud ras Hector. Tonny benadrukte een speciale bedanking aan Norbert Loncke Bellegem die van hem gratis zijn beste kweekkoppel kreeg en daar zijn betere duiven uit kweekte.

Voeding:

Enkele soorten van bekende merken worden gemengd en wordt zeer krap gevoederd (met de lepel) want Tonny wenst baas te zijn over zijn duiven en niet andersom. Ook grit en vita staan altijd ter beschikking en nu en dan een vitamine kuur.

Bij het betreden van de hokken zie ik dat deze kraaknet gekuist waren, de duiven hadden veel ruimte en een foto van vader Leon was daar ook aanwezig, die waakt over mijn duiven zegt Tonny als ik niet aanwezig ben.

Toekomstplannen:

Nu Tonny het ouderlijke huis heeft gekocht zijn er plannen voor verbouwingen, boven het keukengedeelte zou een verdieping gebouwd worden om daar eventueel met oude duiven te beginnen, maar niet overhaasten, stap voor stap.

Van de kolonie Vanwymelbeke hebben we het laatste nog niet gezien.